De ALV en wat er voor komt kijken…………

Afdeling Amsterdam was volgens de kalender de afdeling die dit jaar de ALV ging organiseren. De eerste vraag is, wat gaan we doen, een speciaal thema, een activiteit of iets anders? Er werd snel besloten een evenementencommissie samen te stellen, een fenomeen dat wij als afdeling niet kennen omdat er doorgaans spontaan wordt georganiseerd. Piet Buskermolen, Peter Enneking en ondergetekende namen zitting. Gezien de achtergrond van Piet kwam het idee op om iets met bloemen/planten te doen. De keuze viel direct op het familiebedrijf Bunnik Vriesea’s te De Kwakel. Piet functioneerde als duwer. Een aanvullend voordeel was dat het bedrijf landelijk centraal is gelegen zodat het aanrijden voor eenieder gunstig was. Bjorn Bunnik en vader Jan, de oprichter waren direct laaiend enthousiast en stelden het bedrijf ter vrije beschikking. De familie offerde hier hun weekeinde voor op, chapeau. Op deze locatie staan 1,6 miljoen bromelia’s in de groei en daarna in afwachting van transport door heel Europa. Het bedrijf is daar min of meer marktleider in. Speciale aandacht vraagt de zelf gekweekte bromelia met een echte ananasvrucht als bloem. Op internet is door een dame een bericht geplaatst dat deze plant de oplossing is tegen snurken. Dit bericht heeft een ware hausse op de plant gegeven. Er is zelfs een hotelketen die de plant bij de receptie heeft staan en de gasten adviseert een of meerdere exemplaren op de kamer te plaatsen voor een goede nachtrust……………Het enige ware aan dit verhaal is dat de ananas ’s avonds meer zuurstof geeft dan overdag. Het uitproberen van de werking is zeker een uitdaging waard. Ik hoor graag de resultaten.

Een landelijke ALV moet je, vonden wij, niet koppelen aan een rit want de meeste leden zijn al urenlang onderweg, en moeten ook nog een keer huiswaarts. De ruimte inclusief de teeltbedden waren een mooi podium om tijdens en na de ALV een rondleiding te organiseren. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Zaterdag was de opbouw en inrichting van de ruimte. Er werd gelegenheid geboden om binnen Tractions te zetten, dus kwam het idee om achter het podium van het bestuur de familiale van Peter Enneking op een verhoging te plaatsen. De oprijwagen die Peter had geregeld was echter tekort zodat het alternatief was optillen met een heftruck en plaatsen op pallets. Zo gezegd zo gedaan…..wel even spannend. Jack Brouwer en Dick van Straten, ondersteund door Cor van Dalen verzorgden weer de bouw van de Citroënfabriek in Parijs compleet met spoor en afleverdepot. Karren met bromelia’s werden als decoratieve aankleding gebruikt; er stonden er toch voldoende. De vrijwilligers van de afdeling hebben op de zaterdag vlot het geheel opgebouwd. Daarna was er een afdronk onder het genot van bitterballen.

Voor de zondag was er een draaiboek geschreven met diverse taken. Dat was gevarieerd zoals welkom bij het hek, parkeerondersteuning, welkom bij de ingang, inschrijving, ondersteuning cateraar, verkoop planten/cadeau, etc.. Veel lof ook voor de cateraar, Mobile Street Food uit Aalsmeer. Een jong dynamisch bedrijf met ongekende mogelijkheden, zeker een aanrader voor feesten en partijen. De ontvangst was met koffie/thee en tractiongebak. De belangstelling was groot bijna 200 deelnemers. De vergadering verliep vlot met een actieve groep leden. Bijzonder was de aandacht voor de aanwas van jongeren waar een commissie zich sterk voor maakt. De oproep van de commissie was duidelijk, en daar hebben wij met zijn allen een verantwoordelijkheid voor. In dit verband wordt een jongerenlidmaatschap in het leven geroepen. Tijdens de rondvraag merkte Marianne van Ruyven terecht op dat wij de Traction meer op de openbare weg moeten laten zien, dus al rijd je er niet mee, parkeer haar regelmatig op de openbare weg. De Traction moet gewoon op de weg blijven. In de notulen kun je het verdere verloop van de vergadering volgen.

De rondleidingen verliepen volgens de planning en gaven een goed beeld wat er allemaal voor komt kijken voordat de bromelia verkoop-klaar is. Bjorn maakte er geen geheim van door bepaalde technische kneepjes in het groeiproces uit te leggen zodat de groene vingers onder ons nog eens met welkome tips werden verrijkt. Daarna kon worden genoten van een uitgebreide lunch met pompoen serehsoep met koriander en geroosterde kippendijtjes, Italiaanse tomatensoep met basilicum en croutons, beide soepen uitgebreid verrijkt met gevarieerde soorten brood. Na de soep molenbrood donker rogge met Old Amsterdam, truffelmayonaise, huis gedroogde tomaat en rucola; wrap gerookte zalm met cream cheese en bieslook; molenbrood mais-pompoen met filet americain, kappertjes en gemengde sla; sandwich buffelmozzarella, pomodori tomaat, rucola en pesto. Wat zal je spijt hebben als je niet aanwezig was!

De foto’s geven je een goede indruk van het evenement en zijn wellicht een stimulans de volgende keer de sfeer mede te proeven. De invulling na de middag was duidelijk een sociale activiteit. De ALV is ook een gebeurtenis om elkaar weer eens te ontmoeten, en ook plannen te maken voor het nieuwe seizoen 2017. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Gelaafd en gevoed gingen de deelnemers weer huiswaarts met als present voor Pasen een gele bromelia in een gele pot. Van de mogelijkheid planten te kopen, werd dankbaar gebruik gemaakt. Kortom een geslaagd evenement, waar wij als afdeling met tevredenheid op terug kijken. Dat geldt ook voor onze Tractions die weer eens rollend over vaste grond zijn los gekomen. Afsluitend een groot woord van dank aan alle vrijwilligers, de familie Bunnik, Gijs van het geluid, de meedenkende cateraar, en ook jullie die als lid met belangstellenden aanwezig waren. Op naar het volgende evenement!

Salut, Rob de Bas namens de evenementencommissie

Klik hier voor Foto’s gemaakt door Karel BtW

Klik hier voor de video van het opbouwen op zaterdag (gemaakt door Karel BtW)