Tour de Nostalgie
 
P1040080Op 8 oktober was het prachtig weer, gelukkig voor de Tractions, voor de organisatoren en de deelnemers van de rit genaamd Tour de Nostalgie. Peter Enneking en Karel BtW hadden deze activiteiten goed op de kaart gezet met keurige printjes voor het verloop van de mooie polderrit. De verzamelplaats was het parkeerterrein bij een fastfood keten langs de A7 bij Hoorn en in colonne gingen we met zo'n 11 auto's door de wijk van Hoorn die aan de oude Zuiderzee grenst, richting de haven waar de oude gevangenis, genaamd de Krententuin, met daarin 'Het museum van de 20e Eeuw' ligt. We mochten de auto's in kiellinie langs de Grashaven aan de westzijde achter elkaar parkeren, waarbij menig bezoeker van jong(!) tot oud veel bewondering toonde voor de Tractions!
 
Eenmaal achter de tralies werd binnen, waar voor de jongere generatie ook een wat futuristische Startreks-expositie in het museum was, werden in de showkamers en cellen de grote aantallen attributen uit de jaren 1920 tot 1990 getoond. Het was bijzonder indrukwekkend en de herkenning van al dit moois leverde veel verhalen van de mensen die daar herinneringen aan hadden. Als contactlens-specialist heb ik me wel lens gezocht naar de contactlens die nergens voorkwam...., terwijl dit toch voor velen een keerpunt in het leven was! Gelukkig wel wat leuke oude brillen gezien. Na de koffie zijn we gelukkig weer allemaal heelhuids ontsnapt uit het gevang (na nuttige tips van Kees!).
 
Door Karel en Angeline werden we via de prachtige oude haven van Hoorn weggesluisd (wel droog gebleven!) en keerden we als vrije burgers weer de polderwegen op. Via Bobeldijk, Zuid- en Noordermeer, reden we al slingerend, richting Heerhugowaard, Langedijk en Warmenhuizen om bij Kees en jarige Martine Bos in hun grote museumschuur aan te komen. 
 
Peter, Martine en Kees hadden samen met Hans Bodenstaff de voorbereidingen al getroffen om met de deelnemers de spullen van Kees te bewonderen. Wat Kees aan Citroëns en spullen heeft is te veel om op te noemen, maar of je nu een op een WC-bril met originele chevrons plaats nam of in zijn wagenpark rondkeek, verzamelingen met curiosa aanschouwde, alles was met bezieling verzameld en had een plaatsje gekregen. Kees had ook een quiz georganiseerd en diegene die de meeste goed had met het raden van zo'n 16 curiosa-artikelen, waarbij soms creatief denken een vereiste bleek (daar ontbrak het zeker niet aan.....!), kreeg als prijs een door Kees zelf gevlochten vogelhuisje.
 
Met een glaasje drank hebben we elkaar goed kunnen spreken en de grote Weber-BBQ, die al was aangezet, werd met vakkundigheid bediend, hierdoor was het smullen en een beregezellig weerzien, ook van leden die al een tijdje buiten beeld waren, heel nuttig dus!! Peter, Kees, Martine en de andere organisatie-deelnemers, namens ons allen reuze bedankt, het was top-geregeld!
 
A bientot, Jack
Foto's Jack Kostelijk
Foto's Robert Radevan
Foto's Karel Beukema toe Water