Traction kopen - Deel 2

In de eerste editie van zijn aankoopverhaal beschreef Gerrit Santema hoe hij zichzelf door op tijd NEE te zeggen, voor veel ellende heeft behoed. Toch liet de wens om een dame aan te schaffen hem niet los. Een uitstapje samen met met Afdelingslid Martin Cornelissen leverde meer succes op.

Zoals je wellicht weet heb ik een "gevraagd Traction" advertentie in het laatste clubblad laten plaatsen. Op deze advertentie hebben drie TAN-leden gereageerd. Twee met een BL en een met een BN.

Omdat de BN behoorlijk prijzig was en mijn voorkeur naar een BL uit gaat, heb ik de verkoper van de BN even geparkeerd. Voor de beide BL's  zijn we zondag op pad geweest. Martin Cornelissen, waar ik kort geleden nog op bezoek was, wilde als technisch adviseur wel met mij mee.

Om 8 uur 's morgens zijn we vanuit Hoorn naar Oss vertrokken waar tegen tienen aankwamen. Daar stond een mooie BL te wachten. Bouwjaar 1949 en een jaar of 5 geleden vanuit België ingevoerd. In deze 5 jaar had de eigenaar slechts enkele ritjes met de auto gemaakt (een paar keer voor trouwauto gebruikt en nog enkele ritten in de directe omgeving). Een goed onderhouden wagen en van binnen netjes (opnieuw) bekleed. Jammer was dat we niet met de auto konden proefrijden omdat de eigenaar, nadat de auto het laatste jaar niet meer had gereden, er de dag voor ons bezoek achter kwam dat de benzinepomp erg lekte.

Toch waren wij niet ontevreden en hadden het gevoel dat ik hieraan een goede koop zou hebben. Mede omdat de verkoper (ook TAN-lid) van de auto af wilde, hadden we de indruk dat er ook nog wel wat aan de vraagprijs gesleuteld kon worden.

Vervolgens zijn we van Oss naar Zutphen gereden waar een BL uit 1951 op ons stond te wachten. En wat bleek, alweer een mooie auto. De vraagprijs gelijk aan die uit Oss. Deze auto was ook een jaar of 5-6 in bezit van de verkoper (TAN-lid). In deze 5 jaar was de auto altijd bij CTA in onderhoud geweest en er waren heel wat onderdelen aan vernieuwd. (meer dan € 4.500, - aan onderdelen en uurlonen). Martin heeft in de Trax gereden en er was niets aan te merken, de auto voelde heel prettig aan. 

Na ons bezoek aan beiden hebben Martin en ik overlegd over de keuze. Beiden hadden wij het gevoel dat de BL 1951 uit Zutphen de voorkeur genoot, maar dat de andere Traction uit Oss ook geen verkeerde koop zou worden.

Om 6 uur waren we weer thuis na een dag vol indrukken (en slecht weer met veel regen).

Gisteren heb ik de knoop doorgehakt en heb een goeie deal met de verkoper uit Zutphen gemaakt. Over een paar weken ga ik de wagen ophalen en hoop hem met trots aan de andere leden te kunnen tonen.

Verder wil ik nog even kwijt: wat is het toch mooi dat er binnen de vereniging mensen zijn, in dit geval Martin Cornelissen, die bereid zijn een dag op te offeren om mee te gaan. 

Met vriendelijke groet,

Gerrit Santema