Route Nationale N7 - Franse nostalgie

Ons lid Peter Enneking zond uw webmaster bijgaand PDF bestand, dat een beschrijving bevat van één van Frankrijk's meest bekende vakantieroutes uit de jaren '60 en '70: de Route Nationale N7. Menigeen zal in die tijd met zijn of haar ouders op vakantiereis naar het zuiden over deze beroemde voorloper van de Autoroute du Soleil zijn gereden -gesukkeld is een beter woord, want de N7 was berucht om zijn vele files en ernstige ongevallen.

De N7 geniet momenteel van een "revival", met name onder bezitters van oldtimers. Dit laatste is niet verwonderlijk, want -bijvoorbeeld- onze Tractions bevolkten de Franse Routes Nationales destijds in groten getale: de auto volgepakt met het volledige gezin, de bagage op een imperial op het dak. Uiteraard zonder airconditioning...

Wellicht inspireert dit artikel onze afdelingsleden om tijdens een vakantie in Frankrijk de N7 weer eens op te zoeken, al dan niet met de Traction. Er zijn weekenden waarop compldete re-enactments worden gehouden van het vakantieverkeer van 50 jaar geleden dat zich een weg door de stadjes en dorpen baande. Deze happenings trekken altijd veel bekijks.