HY voorremmen op een zescilinder Traction Avant

P1030796Sommige 15-Six eigenaren kiezen ervoor de (zwaardere) voorremmen van een HY bestelbus op hun auto te monteren. Technisch is dit zonder meer uitvoerbaar (de meeste onderdelen zijn uitwisselbaar), maar er komt wel het een en ander bij kijken.

Mijn grijze 15 Hydraulique was bij de aanschaf al voorzien van HY voorremmen. Die keuze was dus al voor mij gemaakt. Alleen waren de remtrommels niet best meer. Om de auto rustiger te laten remmen, vooral vanaf hogere snelheden, besloot ik in een set gloednieuwe remtrommels te investeren. Wat er zoal bij komt kijken als je HY voorremmen op een 15-Six installeert, wordt in bijgaand artikel beschreven en met foto's toegelicht. Klik hier om het PDF bestand te openen.

Dit verhaal is in eerste instantie voor direct geïnteresserden bedoeld, maar het ook zien wat je aan een Traction onderhuids kunt verbeteren zonder dat het aan de buitenkant te zien is. Mede Six-eigenaren, wees gerust: jullie originele remmen voldoen ook prima, als ze maar in goede staat verkeren!

Veel leesplezier!

Karel Beukema toe Water