Workshop Remleidingen Maken

Het vervangen van de oude stalen remleidingen van een Traction is minder moeilijk dan het lijkt. Om wat werkruimte te krijgen is het handig de motor even uit de bouwen. Bij een Légère (BL) is dat zelfs een vereiste, anders kom je er niet bij. Meestal is dat meer werk dan het maken en aanbrengen van de leidingen zelf. Nieuwe remleidingen en -slangen kosten relatief weinig. Bij het clubmagazijn zijn kant-en-klare leidingsets te koop. Ook remslangen van de juiste lengte zijn daar te krijgen. Die leidingen zal je nog wel voorzichtig in de juiste vorm moeten buigen, maar daarna zou het min of meer "Plug & Play" moeten zijn.

Je kan ook zelf nieuwe remleidingen maken. Het grote voordeel daarvan is dat je het remsysteem precies zo kunt aanleggen als je zelf wilt. Maatwerk dus. Het zelf maken van remleidingen is niet moeilijk. Het is eigenlijk best leuk werk. Als je leidingmateriaal "van de rol" gebruikt, hoef je niet bang te zijn om eens iets verkeerd te doen. Mocht je een leidinkje verprutsen, maak je gewoon een nieuw stukje.

Op de video laat ik met behulp van wat proefmateriaal de belangrijkste stappen zien om goede remleidingen met degelijke verbindingen te maken. En... ik laat ook zien wat er gebeurt als je het probeert leidingmateriaal uit de hand in een te krappe bocht te buigen.

Tip: start de video en klik op het wieltje rechts onder in beeld. Stel de kwaliteit in op HD