Remvloeistof ververst!

Remvloeistof verversen 01Vandaag heb ik de remvloeistof van mijn grijze Traction maar weer eens ververst. Het oude spul (DOT-4) zat er alweer sinds december 2016 in. De tijd gaat snel en voordat je het weet heb je er weer een seizoen mee rondgereden. Met behulp van een Easy-Bleed ontluchtsetje kan ik dit karwei alleen uitvoeren, zonder helper om met het rempedaal de vloeistof door te pompeRemvloeistof verversen 03n.

Voordat ik de vloeistof ververste heb ik beide voorremtrommels gedemonteerd en de toestand van de remcilinders en de remvoeringen gecontroleerd. Dat zag er allemaal nog goed uit. De voeringen kunnen nog wel zo'n 10.000 km mee -in mijn geval is dat ongeveer anderhalf seizoen. Volgende winter zijn ze aan de beurt om te worden vervangen. Te ver afgesleten remvoeringen kunnen de binnenkant van de remtrommels onherstelbaar beschadigen, dus zover zal ik het niet laten komen.

Na het terugplaatsen van de trommels heb ik de voeringen opnieuw afgesteld zodat deze net vrijlopen van de binnenkant van de trommel(s). De remmen grijpen weer prompt aan bij het intrappen van het pedaal. Dat geeft een veilig gevoel. En de auto remt strak rechtuit, zoals het hoort.

Al met al was dit een paar uurtjes werk en heb ik er voor ongeveer 8 Euro aan nieuwe remvloeistof in gestopt. Aan de kosten hoeft het dus niet te liggen!