Instructie-video over het natrekken van de cilinderkop van een Traction Avant

Cilinderkop 4 cyl 02Als de cilinderkop is gedemonteerd en met een nieuwe koppakking weer op de motor wordt geplaatst, is het belangrijk dat de bouten (of moeren) waarmee de cilinderkop op het motorblok is bevestigd, gelijkmatig en met de juiste trekkracht worden vastgezet. Bij een 4 cilinder Traction motor zijn dat er 13 in getal (bij een zescilinder zelfs 18 stuks). De vereiste trekkracht (het zogenaamde aanhaalmoment) en de volgorde waarin de bouten (of moeren) van de cilinderkop moeten worden aangedraaid, zijn door de fabrikant voorgeschreven en staan in het werkplaatshandboek.

Als we de motor na het monteren van de cilinderkop weer in bedrijf stellen, moeten we deze even laten warm draaien en dan de cilinderkop meteen al een keer natrekken; bij 0 kilometer dus! Dit wordt vaak nagalaten, wat tot problemen kan leiden. Vervolgens moet de kop na 500-1.000 km nog een keer worden nagetrokken, en wellicht na ongeveer 1.500 km nog een keer. Dit natrekken is nodig omdat de nieuwe koppakking door het warm worden en weer afkoelen van de motor enigszins "inklinkt". Daardoor neemt de aandrukkracht van de cilinderkop op het motorblok en op de cilinderbussen af. De kop komt als het ware "te los" op de motor te liggen. Dat is ongewenst, en kan lekkage van de koppakking of van de cilinderbuspakkingen onder in het blok tot gevolg hebben.

Het natrekken van de bouten (of moeren) van de cilinderkop is niet moeilijk. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een dopsleutel no 17 met een verlengstukje, en een goede momentsleutel. Een momentsleutel is een ratel met een lange arm en een schaalverdeling die het instellen van het gewenste aanhaalmoment mogelijk maakt. Citroën schrijft voor dat de motortemperatuur bij het natrekken ongeveer 65 graden moet zijn, en verder dat het aanhaalmoment 5,5 kg/meter oftewel 54 NM moet zijn.

De video laat zien hoe twee afdelingsleden de cilinderkop van een Traction natrekken.