Noordkoprit 2019

noordkoprit 2019 3 20190618 1567404514Zondag 16 juni verzamelde een flink aantal Tractions van de afdeling zich nabij een sportcomplex in Anna Paulowna voor een rit door de uiterste noordkop van de provincie. Jack en Hanneke waren met de 2CV van de partij en onze voorzitter had zich -hopend op een clemente RDW keurmeester- deze keer per Fiat 600 verplaatst. Dat is, vergeleken bij een Traction en zelfs bij een Eend, toch wel een heel klein auto'tje...

Frans, Martin en Irene hadden een fraaie rit uitgezet die ons langs rechte polderwewgen langs het Amstelmeer en De Haukes naar het eiland Wieringen leidden. Eerst onderlangs, vervolgens via de haven van Den Oever naar Oosterland waar vanaf een parkeerplaats over het Wad richting Texel uitgekeken kon worden. Verder ging het, langs Stroe en Hippolytushoef. Met een mooie slinger langs de camping pal aan het wad werd Wieringen weer verlaten. Dus werden het weer lange rechte polderwegen, terug naar Anna Paulowna, waar een tussenstop werd gemaakt bij een Solex-verzamelaar die in de schuur naast zijn huis een indrukwekkende verzameling van deze klassieke tweewielers met hulpmotor had staan.

Hoewel het weer zeker fraai genoeg was voor een ritje per Solex, werd de tocht toch maar per Traction voortgezet -richtging Martin en Irene. Daar werd de groep gastvrij onthaald op een drankje en een hapje. Voorafgaand aan de rit was aan alle deelnemers een zoekplaatje met 30 verborgen spreuken of gezegden van de boerderij uitgedeeld. De meesten kwamen een heel eind, maar het bleek toch een hele puzzel. De echte breinkraker kwam uit een rieten mandje met een tiental genummerde washandjes waarin veel voorkomende onderdeeltjes van de Traction waren verstopt. Wie regelmatig aan zijn Traction sleutelt, kon wel voelen wat de inhoud van de zakjes was, maar hier vielen toch enkele eigenaren -ondanks hints van omstanders- door de mand. De portiervanger deed in elk geval de voormalig voorzitter de das om. Dit ondanks tips dat er vier van dergelijke dingen op een Traction voorkomen, en dat het een "vanger" was. Duidelijker voorzeggen was toch haast niet mogelijk....

Het was een gezellige middag waarop iedereen volop kon genieten van het rijden met een Traction. Voor de "zuiderlingen" van onze regio -Piet in de Fiat 600 incluis- betekende dit overigens ook nog eens een goed uur heen- en weer terugrijden.

Eén van de deelnemers kon er maar niet over uit dat ondergetekende zowaar met zijn 11 Normale aan deze rit deelnam. Deze auto was enkele dagen tevoren voorzien van een gereviseerde versnellingsbak en de rit was een prima gelegenheid om een en ander eens goed uit te testen. 

Karel BtW