We mogen weer, maar wel voorzichtig!

Wat een fijn bericht kregen we van Frans op 18 juni. We mogen weer “en route” al is het wat aangepast i.v.m. corona. Het werd een tochtje op zaterdag 27-06 j.l. van west naar oost door Noord Holland.

 

P1070682We spraken eerst af bij onze nieuwe thuislocatie onder de rook van Alkmaar waar we verwelkomd werden met een lekker kopje koffie. We gaan voor onze maandelijkse bijeenkomsten gebruik maken van de kantine van dit zaadveredelingsbedrijf. Enkele nieuwsgierige dames kregen spontaan een rondleiding door het bedrijf. Erg leuk om te zien  en te horen hoe dat veredelen in zijn werk gaat.

 

De instructies voor de rit werden uitgedeeld.Tevens een vrolijk papieren tasje met wat lekkers voor onderweg. Bij het vertrek ontstaat bij zo’n rit altijd een dilemma. Rijden we in groepsverband of solo. Zelf opletten of gemakkelijk achter elkaar aan. De instructies waren zo duidelijk dat solo rijden geen probleem was.Dank aan Frans en Sam.

 

Het werd een mooie landelijke tocht door plaatsjes als Ursem, Avenhorn, Grosthuizen, Berkhout. Daarbij steeds de A7 slinks ontwijkend om uiteindelijk via Zwaagdijk West en Oost bij het windmolenparkje Westfrisia uit te komen  .We kregen een leuke, leerzame excursie in en om een van de molens. Een en ander begeleid met foto’s en een filmpje over de bouw.Wist u dat één zo’n windmolen 2,35MW oplevert? Er ontstond spontaan een levendige discussie. “Wij zouden minder energie moeten gebruiken met z’n allen.” Hoeveel molens moeten we plaatsen om aan onze energiebehoefte te kunnen voldoen?” Etc.We kwamen er niet uit maar het zet ons weer aan het denken!

 

Verder door het West-Friese landschap via Hauwert, Oostwoud naar onze eindbestemming in Twisk waar Karel en Angeline ons opwachtten in hun fijne, corona bestendige, ruimte. Was het de week daarvoor nog standvastig droog en zonnig, vandaag waren er regelmatig flinke buien. Voor Karel en Angeline geen probleem.

P1070685 P1070686 P1070687

 

Kussens naar binnen en de koffie met lekkers smaakte vervolgens heerlijk. Na een half uur konden we weer naar buiten en in de zon bijkletsen met een glaasje en lekkere snacks. Vooral de bitterballen zijn een fenomeen bij onze club. Deze keer gebakken door Karel en uitgeserveerd door Ria. Dat is ons ook weer prima bevallen.

 

P1070691 

 

Bij het naar huis gaan stonden er weer een aantal mannen gebogen onder een Traction motorkap. En zo hoort het ook!

 

Een leuke dag

 

Wies van Erp