Amsterdam

De weken vliegen langs ons heen, en ineens schiet mij te binnen dat het afdelingsnieuws moet worden ingeleverd. Uw scribent is intensief met andere zaken bezig zodat een datum bijna wordt vergeten. De afgelopen periode was uiteraard de praatavond op de bekende eerste vrijdagavond van de maand. Nog in augustus was een interessante bijeenkomst georganiseerd door Karel BtW en Jack Brouwer. Op de site www.tanadam.nl vind je een verslag met plaatjes. Later in september op een doordeweekse dag  was er een evenement naar het voormalige vliegveld Bergen; dit heeft echt bestaan.

Vliegveld Bergen

Op woensdag 6 september waren zes Tractions (aangevuld met vier moderne PSA producten) present bij het verzamelpunt 'ten huize van' Maison la Chasseigne in Limmen voor een korte rit, via een prachtige route, naar Bergen NH. Aldaar bevinden zich de schaarse restanten van een militair vliegveld, welk het in de Tweede Wereldoorlog flink te verduren kreeg. Over dit vliegveld is weliswaar een aantal jaren geleden een fraai boekwerk verschenen, maar tastbare materialen ervan waren er verder tot voor kort geheel niet. Een jonge man, begaan met deze historische periode, heeft op het terrein nog de nodige overblijfselen weten te traceren om hiermee terplekke een bescheiden museumpje in te richten. Onder toevoeging van beeldmateriaal kreeg men een indruk van wat zich daar allemaal heeft afgespeeld. Opgeleukt door een amper zonnetje was er buiten een picknick, waar ieder van de 19 aanwezigen naar eigen kunnen en vermogen een invulling aan gaf. Hierna was er een rondleiding over het terrein met een bezoek aan de commando bunker. Samen met een deel van het platform nog het enige zichtbare bouwrestant.

Als de conservator hier zijn gang kan blijven gaan, horen we in de toekomst vast meer over deze historische oorlogslocatie.

Dick van Straten

Binnenkort zal een verslag op onze website verschijnen. 

Op zondag 24 september is er een rit geweest met jongeren van de Hartekamp Groep te Heemstede en op zaterdag 30 september een bezoek aan vliegveld Lelystad. Een oproep aan bezoekers om daarover een verslag te schrijven voor onze site en het afdelingsnieuws.

Activiteiten

Oktober

Vrijdag 6 oktober : praatavond Café Welgelegen, Broek o.L., aanvang 20.00uur

Zondag 8 oktober: bezoek museum, rit en BBQ bij Kees en Martine, georganiseerd door Peter E. en Kees B.-zie de verzonden mail voor de aanmelding

November

3 november: praatavond Café Welgelegen, Broek o.L., aanvang 20.00uur

19 november: St.Nicolaas en zwarte pieten in Edam met boerenkool, mededelingen volgen nog

Februari 2018

18 februari 2018: kooksessie te Alkmaar, mededelingen volgen nog

Salut, Rob